HTML

Odalent - Kalandok a mélyben

Friss topikok

  • sampedro: @ének: küldhetnél párat jeje (2011.09.29. 18:20) Küldetés: Az Üvöltő Bánya
  • sampedro: "A befejző részben megmutatja, hogyan érdemes tárolni a darabokat, illetve hogy hogyan lehet össze... (2011.09.29. 18:19) 3D kazamaták
  • HunDrenus: No, végre sikerült... Sajnos nem tudtam szkennelni, maradt a fényképezős megoldás... Nem a legjobb... (2011.04.30. 17:12) Mi is az az Odalent?

Archívum

3D kazamaták

2011.01.25. 11:04 HunDrenus

Akinek megvan az Odalent és elég sokat játszik vele, biztosan elgondolkodik rajta, hogy ez milyen jól nézne ki 3D-s terepen mászkálva (persze kifestett figurákkal, hehe). Sokan már készítettek is egész komoly "terepasztalt" ehhez. Most következik ezekre néhány példa..

Az első ilyen példa legyen ez a terep: Dwarven Forge1, Dwarven Forge2
Ezt a típusú pályát a Dwarver Forge-tól lehet megrendelni. Szépek, tartósak, de nem túl pénztárcabarát megoldás: egy-egy kisebb készlet, amivel még játszani nem lehet 50$ körül kezdődik, egy nagyobb doboz pedig akár 150$ is lehet. Ennél szerencsére olcsóbban is ki lehet jönni más megoldásokkal.

A második példa az origami: papír1, papír2
Ez is szép, jóval olcsóbb is, mint az előző, viszont nem mondható annyira strapabírónak. Mégiscsak papírból van hajtogatva... Ilyen termékeket árul a WorldWorksGames. Érdemes körülnézni náluk, nagyon sok érdekes terepet gyártanak.

A harmadik változat egy elég időigényes mód, viszont nagyon durva pályákat lehet vele összehozni: HirstArts1, HirstArts2, HirstArts3, HirtsArts4, HirtsArts5, HirstArts6, HirstArts7
Ennek a lényege az, hogy van egy sablon, amibe beleöntünk egy gipszszerű anyagot, az kb. félóra alatt megszárad, kiszedjük a sablonból és lehet is legózni. Nagyon egyszerű az egész, mutatós és a sablonok gyakorlatilag bármennyiszer használhatók. A sablonok a
Hirst Arts Fantasy Architecture Inc. honlapjáról lehet megrendelni. Egy-egy sablon ára 30$ körül van, ami nem a legolcsóbb, viszont bármennyiszer használható. Ami külön öröm, hogy van kifejezetten Odalenthez készített sablonjuk is. Érdemes megnézni. :)

A negyedik (szerintem a legjobb) módszer ez lenne: polisztirén1, polisztirén2, polisztirén3, polisztirén4
Előnye, hogy viszonylag olcsó, tartós, szabadon variálható (hiszen olyan terepet készítessz, amilyet akarsz, nincs megkötés), jól néz ki. Hátránya, hogy sok-sok türelem kell hozzá és egy kis kézügyesség. A lényege, hogy polisztirén lemezből (vagy akár polisztirolból, bár az erre nem a legjobb, de ki tudja) kivágjuk a térképdarabokat, farigcsálunk egy keveset, falakat felragasztjuk és lehet is festeni.
Ezzel a módszerrel készítette el woodoo03 a BoardGameGeek.com-ról is a saját készletét. Szerencsénkre mellékelt három prezentációt erről a munkáról. Az elsőben sorra veszi a különböző módszereket, megemlíti az előnyöket, hátrányokat. A második prezentáció magáról az elkészítésről szól: 24 euróból 24 óra alatt (igaz, kicsit kicsúszott) . A befejző részben megmutatja, hogyan érdemes tárolni a darabokat, illetve hogy hogyan lehet összerakni a küldetések pályáit. A fájlokat itt tudjátok letölteni.

1 komment

Címkék: 3d

A bejegyzés trackback címe:

https://odalent.blog.hu/api/trackback/id/tr992611890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sampedro 2011.09.29. 18:19:55

"A befejző részben megmutatja, hogyan érdemes tárolni a darabokat, illetve hogy hogyan lehet összerakni a küldetések pályáit. A fájlokat itt tudjátok letölteni."

elérhetőtév tudnád tenni a letöltést? köszönöm
süti beállítások módosítása